Anderen over Geelkerken Linskens Advocaten

 • Mijn stage bij Geelkerken Linskens Advocaten

  Afgelopen maanden heb ik met veel plezier stage gelopen bij Geelkerken Linskens Advocaten. Acht weken lang ben ik kantoorbreed ingezet en heb ik van verschillende rechtsgebieden veel mee kunnen krijgen. Mijn dagen waren leuk en divers. De ene dag mocht ik mee naar een zitting bij de Raad van State, de andere dag maakte ik aantekeningen bij de bespreking van een echtscheiding. Ik heb daarnaast veel gewerkt aan notities en jurisprudentie onderzoek. De sfeer op kantoor was fijn, iets waarvan ik tijdens een fulltime stage merkte hoe belangrijk dat wel niet is. Ook was er ruimte voor eigen inbreng en stond iedereen altijd wel klaar voor een praatje.

  Ik heb door deze stage een goed beeld gekregen van de dagelijkse praktijk van de advocatuur. De stof van mijn studie werd ineens heel 'echt', en gedurende mijn stage vielen er steeds weer allerlei 'kwartjes'. Doordat de werkplekken hier lekker open zijn en je bij een advocaat op de kamer zit, krijg je goed mee waar de advocaten mee bezig zijn en is het makkelijk om even bij iemand binnen te lopen.

  Ik heb een fijne en leerzame tijd gehad bij Geelkerken en ik zou de stage zeker aanraden voor studenten die nog niet precies weten welk rechtsgebied ze op willen.

 • Een studentstage bij Geelkerken Linskens Advocaten?

   Ik kan het zeker aanbevelen. Op de eerste plaats heb ik in acht weken tijd erg veel geleerd, door te mogen werken aan interessante juridische casus. Naast het verrichten van onderzoek en het opstellen van diverse concepten en notities, werd ik ook echt betrokken in de praktijk. Alle advocaten stonden ervoor open me mee te nemen naar de zittingen en besprekingen die volgden.

  Geelkerken Linskens Advocaten is verder een veelzijdig kantoor, met een interessante combinatie van publiek- en privaatrecht. Door die veelzijdigheid krijg je als stagiair de kans binnen een breed scala aan rechtsgebieden actief te zijn. De stage biedt zo een mooi en divers kijkje in de keuken van de advocatuur. Dit heeft mij veel inzichten verschaft in hetgeen ik wil. Ik heb nu helderder voor ogen wat ik ambieer voor de toekomst. Kennis die je tijdens de studie niet snel opdoet.

  Bovenal waren de voorbije acht weken ook erg gezellig. Geelkerken Linskens Advocaten is hecht en laagdrempelig, waardoor de sfeer altijd goed is. Dit alles maakt dat ik terugkijk op een leerzame, leuke periode waarvoor ik iedereen van het kantoor nogmaals hartelijk wil bedanken!

  Bob Arnoldus, student-stagiair.

 • Mijn ervaring met Geelkerken Linskens Advocaten

  Mijn werkervaring is voor mijn leeftijd niet gering. Veel baantjes deed ik niet met het grootste enthousiasme. Meer in de zin van; werk is werk. Maar ik heb ook vaak genoeg meegemaakt dat ik zonder tegenzin naar mijn bijbaantjes ging. Wat ik echter nooit eerder heb meegemaakt, is dat ik zin had om naar kantoor te gaan. Dat is het effect wat Geelkerken Linskens Advocaten op mij had. En ik vond niet alleen de werkzaamheden ontzettend leuk, te weten het onderzoeken van een juridisch vraagstuk, meegaan naar zittingen en besprekingen en het schrijven van notities. Maar ook de advocaten en medewerkers die op kantoor werken zijn ontzettend leuk. Naar mijn idee hebben zij een kwalitatief hoog voorbeeld gegeven, van wat een advocaat zou moeten zijn. Zij beoordelen zaken zo objectief mogelijk en kunnen daarom een realistisch beeld geven van de kansen en risico's. Zoals mij ook geleerd was op de universiteit worden voornamelijk de goede gronden aangevoerd, omdat de minder goede alleen maar zouden kunnen afleiden.

  Ik heb ook bijzonder veel geleerd. Niet alleen van de andere rechtsgebieden dan mijn specialisatie, maar ook van de bijkomende factoren. Hoe het eraan toe kan gaan bij de rechter bijvoorbeeld. Ik heb verschillende soorten rechters mogen meemaken, die ook laten zien hoe divers een zitting kan zijn. Niet alleen de zaak is een component, ook de wederpartij, rechter en natuurlijk cliënt zijn van invloed op de gehele som van de zaak. Daarnaast is een gedegen (voor)onderzoek een ontzettend belangrijke basis voor een goede uitkomst. Ik vond het dan ook bijzonder en geweldig dat ik daar aan bij heb mogen dragen in verschillende zaken. Ik vond het ook het leukst als ik zag dat mijn onderzoek werd gebruikt in brieven of zelfs in de rechtszaal! Het schrikbeeld wat bij sommigen bestaat dat een stagiair alleen maar koffie mag halen, is zeker niet van toepassing op Geelkerken Linskens Advocaten.

  Voor zowel iemand die een juridisch probleem heeft, als voor studenten die een stage of baan overwegen, is Geelkerken Linskens Advocaten zeker een aanrader!

  Claudia Wenker, student-stagiair.

 • Het werk van een advocaat is ontzettend veelzijdig en interessant!

  Ik ken studiegenoten die tijdens hun studententijd een carrière in de advocatuur als een stip aan de horizon hadden staan. Dat was in mijn geval niet aan de orde. Integendeel, mijn beeld van de advocatuur schurkte aan tegen de tamelijk negatieve stereotypen die – overigens zeer knap en overtuigend – gestalte kregen in de Amerikaanse televisieserie ‘Suits’. In dat verband kwam bij mij het beeld bovendrijven van de hooghartige advocaat die zich, op ‘de ladder naar succes’, in een kille en strikt zakelijke omgeving een weg omhoog probeert te wurmen en daarbij vriend noch vijand spaart. Ik hoor u ongerust denken: maar Geelkerken Linskens Advocaten, is dat zo’n kantoor met zulke advocaten!? Om u niet verder in spanning te laten: nee, Geelkerken Linskens Advocaten is absoluut niet zo’n kantoor.

  De afgelopen twee maanden heb ik bij dit mooie kantoor stage mogen lopen. Met veel enthousiasme ben ik door advocaten van uiteenlopende rechtsgebieden betrokken bij besprekingen, voorbereidingen en zittingen. Ik heb op die manier een volledig beeld gekregen van het werk van een advocaat, zowel binnen de monumentale muren van het kantoor – een voormalige Zeevaartschool – als buiten in de rechtszaal.

  Alle medewerkers en advocaten van Geelkerken Linskens hebben voor een belangrijk gedeelte bijgedragen aan mijn positieve ervaringen. De sfeer binnen het kantoor is namelijk erg goed. Ja, het werk van een advocaat is hoofdzakelijk solistisch. Ja, er wordt door iedereen erg hard gewerkt. Maar dat laat onverlet dat er ook zeker plek is voor gezelligheid, zowel tijdens werktijd als buiten werktijd, bij onder meer lunches en borrels.

  Kortom, ik moet mijn mening over de advocatuur bijstellen. Ik ben erachter gekomen dat het werk van een advocaat ontzettend veelzijdig en interessant is. Sterker nog, ik ben nu van plan om na mijn studie de advocatuur in te gaan. Soms kan een stage een bevestiging vormen van hetgeen je altijd al leuk of interessant leek. Soms kan een stage onverwachts nieuwe inzichten verschaffen. Dat laatste is concluderende op mij van toepassing.

  Geelkerken Linskens Advocaten, dank voor de leuke tijd!

  Jos Pfeifer, student-stagiair.

 • Een stage bij Geelkerken Linskens Advocaten is een aanrader!

  Acht weken lang heb ik stage gelopen bij Geelkerken Linskens Advocaten en ik heb er geen moment spijt van gehad. De open en gezellige sfeer heeft hier aanzienlijk aan bijgedragen. Het was de ideale manier om kennis te maken met de advocatuur in de praktijk, hetgeen beduidend verschilt met in de collegebanken zitten. Tijdens mijn stage is bij mij bijvoorbeeld het besef doorgedrongen met wat voor verantwoordelijkheid advocaten te maken hebben; het belang van de cliënt ligt volledig in de handen van de advocaten. Deze verantwoordelijkheid hebben zij mij ook meegegeven en daarnaast altijd hulp geboden waar nodig. De inbreng die je vervolgens had in verschillende zaken werd meegenomen, wat voor een aangenaam gevoel van voldoening zorgde en leuk was om te zien.

  Door de weken heen heb ik mogen werken aan notities, besprekingen met cliënten mogen bijwonen en zittingen bij de rechtbank mogen meemaken. Ik heb met verschillende rechtsgebieden kennis mogen maken, die mij veel meer wisten te bekoren dan dat ik van te voren had verwacht, terwijl er ook rekening werd gehouden met mijn voorkeuren. De goede onderlinge samenwerking hielp hier bij. Ook het feit dat ik in het kantoor zat bij een ervaren advocaat was uitermate leerzaam. Op deze manier krijg je namelijk veel mee van de vraagstukken die hen bezig houdt en hoe zij hier mee omgaan.

  Uiteindelijk heb ik veel kunnen leren en ben ik veel te weten gekomen over het vervolg van mij carrière. Ik zou dan ook iedereen aanraden om een studentstage te lopen bij Geelkerken Linskens Advocaten.

  Paul Orij, student-stagiair.

 • Snel helder inzicht na kort bondig advies

  Mijn opdrachtgevers hadden een groot probleem met een oud, met de buren gedeeld, riool. Dit riool was verborgen in eerste instantie, maar kwam aan het licht tijdens de renovatie. De problemen die daardoor waren ontstaan moesten geduid worden i.r.t. de rechten en plichten van beide partijen. Dankzij een kort en bondig  advies van de heer Hoogwout  kregen alle partijen snel en helder inzicht in de wederzijdse rechten en plichten en kon er gezocht worden naar een gedeelde oplossing. Uiteindelijk is de oplossing netjes uitgevoerd en zijn alle partijen inmiddels erg tevreden met het eindresultaat.

 • Korte lijnen, grondige analyse, doelgericht advies

  Geelkerken Linskens Advocaten heeft ons gedurende de afgelopen jaren meermaals bijgestaan en geadviseerd bij juridische geschillen en vraagstukken. Hierbij is de geboden dienstverlening steeds  bijzonder adequaat en inhoudelijk zeer bekwaam gebleken. De samenwerking met de advocaten en medewerkers van Geelkerken Linskens Advocaten wordt gekenmerkt door korte lijnen, een gedegen inventarisatie en grondige analyse en leidt daardoor tot een doelgericht advies. Hierdoor is de afgelopen jaren een prettige relatie opgebouwd waar wij zeer tevreden over zijn.

 • Hart voor de zaak en passie voor het vak

  Mijn studentstage bij Geelkerken Linskens Advocaten ging veel sneller voorbij dan gedacht. Acht weken lijkt lang, maar eigenlijk is het ontzettend kort.

  Vanaf het begin tot eind werd ik als stagiair meegenomen in de dagelijkse praktijk. Door het schrijven van notities en het onderzoekswerk dat ik deed, leerde ik veel over de verschillende rechtsgebieden van het kantoor. Mijn onderzoeksvaardigheden en kennis zijn hierdoor ook verbeterd. Verder gaf het meegaan naar zittingen en bespreking de 'finishing touch' tussen theorie en praktijk. Geelkerken Linskens Advocaten is ontzettend gezellig en iedereen werkt hard. Alle kantoorgenoten hebben hart voor de zaak en passie voor het vak. Doordat de onderlinge sfeer zo gezellig is, maakt dit het harde werken leuk. Kortom: mijn tijd op dit kantoor is leerzaam, gezellig en leuk geweest. Ik raad het dan ook aan iedereen aan.

  Norma Haneveld, studentstagiaire

 • U begreep wat ik bedoelde en waar ik mee zat

  Ik ben erg tevreden met de hulp van Geelkerken Linskens Advocaten en de hulp van mr. Hoogwout op het gebied van bouwrecht. Alles wat ze voor me hebben gedaan was goed en effectief. U begreep wat ik bedoelde en waar ik mee zat. Als ik een juridisch probleem heb, dan weet ik dat ik u kan bellen. Dat is fijn en geeft rust.

 • Zeer tevreden over geboden hulp

  Ik was zeer tevreden met de geboden hulp in de vorm van een oriënterend gesprek. Mij werd duidelijk gemaakt dat ik geen compromissen hoefde te sluiten over een hard recht van overpad. Hierdoor werd mijn insteek verbeterd. Onderbouwd met juiste jurisprudentie heeft het geleid tot een hersteld overpad.