SEMINAR VASTGOED | Ruimte voor Energie

Geelkerken Linskens Advocaten
presenteert in samenwerking met
Eelerwoude landelijk adviesbureau en rentmeesterskantoor
het vastgoedseminar:

Ruimte voor Energie

 

Wij geven u praktische en juridische aandachtspunten bij het ontwikkelen van zonne-energieparken en andere energieprojecten.

Wanneer:

:

donderdag 1 november 2018 vanaf 14.30 uur (start van het inhoudelijk deel is om 15.00 uur).

Waar:

:

"Nieuwe Energie" aan de 3e Binnenvestgracht 23 te Leiden (2312 NR).

Bereikbaarheid:

 

:

De locatie ligt op 10 minuten loopafstand van Leiden Centraal, of u kunt bus 6 nemen.

Parkeren kan in de Parkeergarage Langegracht aan de Langegracht 3 (op 2 minuten loopafstand) of in de nieuwe ondergrondse parkeergarage Parkeergarage Lammermarkt (de diepste van Nederland!) aan de Lammermarkt 20p (op 5 minuten loopafstand).

Programma:

:

De ruimte in Nederland is schaars. Daarnaast beperkt het debat de mogelijkheden om gronden ter beschikking te stellen voor de realisatie van zonneparken. Het biedt echter ook kansen. Niels Busschers en Ewoud Dahmen van Eelerwoude zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling van zonneparken op verschillende plekken in Nederland en laten u aan de hand van praktijkvoorbeelden zien welke mogelijkheden er zijn om deze parken te ontwikkelen en waar je bij de ontwikkeling rekening mee moet houden.

Het Klimaatakkoord vraagt om duurzame maatregelen. Provincies hebben in hun Verordeningen specifieke aandacht voor de ontwikkeling van zonne- en windenergie. Arjan van Delden van Geelkerken Linskens Advocaten gaat in op het beleid van het Rijk en de Provincies en de publiekrechtelijke juridische instrumenten die overheden kunnen inzetten om planologische medewerking te verlenen. Tevens gaat hij in op vergoedingen van schades en het verhaal van kosten.

Voor een succesvolle ontwikkeling is het van belang dat in een vroegtijdig stadium afspraken tot stand komen tussen overheid, ontwikkelaar en grondeigenaar. Guy Seelen van Geelkerken Linskens Advocaten bespreekt welke partijen bij de contracten betrokken zijn, aan welke afspraken gedacht moet worden en hoe deze duurzaam vastgelegd kunnen worden.

Na afloop van de presentaties en de beantwoording van uw vragen kunt u deelnemen aan een rondleiding door "De Nieuwe Energie". Klik hier voor een voorproefje!

Bovendien bent u van harte uitgenodigd voor onze netwerkborrel.

Bent u geïnteresseerd? Meldt u vandaag nog aan voor ons vastgoedseminar door een e-mail te sturen aan l.janssen@gl-advocaten.nl. Wij zien uit naar uw komst.

Kent u collega's of andere geïnteresseerden? Stuur dan gerust deze informatie even aan hen door!

Contactpersoon