Stageplekken voor rechtenstudenten

Geelkerken Linskens Advocaten biedt jaarlijks vier à vijf rechtenstudenten de gelegenheid een studentstage te doorlopen in één van haar vestigingen.

Wil je een studentstage bij ons lopen, vraag dan naar de mogelijkheden bij Kim Diepstraten.

De reacties van student-stagiaires lees je hieronder:

 

 • Warm ontvangen en iedereen wist van mijn komst

  Nog voor het afronden van mijn master Arbeidsrecht heb ik stage gelopen bij Geelkerken Linskens Advocaten. Deze stage is mij bijzonder goed bevallen. Behalve dat het een hele gezellige periode was, waren het ook acht weken waarin ik veel heb mogen leren.

  Ik werd op de eerste dag heel warm ontvangen met een rondleiding door het kantoor. Zowel alle advocaten als de secretaresses wisten van mijn komst en waren al op de hoogte van mijn naam. Vanaf het eerste moment werd ik betrokken bij opdrachten en lopende zaken. Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het doen van jurisprudentie-onderzoek, het schrijven van notities en het opstellen van brieven. Daarnaast heb ik talloze keren cliëntbesprekingen bijgewoond, mocht ik regelmatig mee naar de rechtbank en heb ik meegeholpen aan het seminar Arbeidsrecht. Deze veelzijdigheid zorgde ervoor dat ik een goed beeld kreeg van Geelkerken Linskens Advocaten, maar ook van de advocatuur in zijn algemeenheid. Ondanks dat de stage kantoorbreed is, krijg je met een assertieve houding opdrachten in het rechtsgebied van jou voorkeur. Tussen de opdrachten door was er ook zeker gelegenheid om de advocaten beter te leren kennen, bijvoorbeeld door middel van lunches buiten de deur of een boottochtje over de Leidse grachten.

  Kortom, een stage bij Geelkerken Linskens Advocaten is naast ontzettend leerzaam ook heel gezellig en iedereen aan te raden. Hartelijk dank voor deze leuke periode!

  Eline Verweij / november 2018

 • Uitgedaagd, zowel juridisch inhoudelijk als op persoonlijk vlak

  Mijn stage bij Geelkerken Linskens Advocaten heb ik als bijzonder prettig ervaren. De gehele stage ben ik uitgedaagd op zowel juridisch inhoudelijk als op persoonlijk vlak.

  Zoals bij veel (advocaten)kantoren gaf Geelkerken Linskens ook aan een informele werksfeer te hebben. Bij dit kantoor is dit zeker waar. De deuren van de kamers staan letterlijk open en er wordt echt tijd gemaakt om een probleem te bespreken.

  Daarbij is het fijn dat er met elkaar wordt geluncht. Zo is iedereen op de hoogte wat men aan het doen is, maar misschien nog wel belangrijker om even uit het werk en de kamer te zijn en gewoon gezellig te socializen.

  Door deze stage heb ik veel van verschillende rechtsgebieden kunnen proeven. Doordat je assertief moet zijn, kun je je eigen voorkeur uitspreken door naar advocaten te gaan met het rechtsgebied die jou aanspreekt. Ook als je nog niet weet welk gebied je aanspreekt (zoals ik had) is dit kantoor zeker geschikt voor een stage.

  Graag wil ik nogmaals de advocaten (maar ook zeker de rest van het personeel) bedanken voor de fijne tijd die ik bij Geelkerken Linskens Advocaten heb gehad.
  Bedankt!

  Carlijn Broerse / april 2018

 • Intensief betrokken bij werkzaamheden en op sociaal gebied kwam ik niets tekort

  Mijn eerste stage binnen de advocatuur heb ik met veel plezier gelopen bij Geelkerken Linskens Advocaten. Al vanaf de eerste dag werd ik intensief betrokken bij de werkzaamheden binnen het kantoor. Ik mocht bijvoorbeeld mee naar zittingen en besprekingen met cliënten. Vanwege de grootte van het kantoor heb ik veel kunnen zien van verschillende rechtsgebieden. Ook op sociaal gebied kwam ik niets tekort. Zo mocht ik mee naar een theatervoorstelling en het kerstuitje, en werd er elke dag samen geluncht. Het was altijd mogelijk om bij kantoorgenoten aan te kloppen en een vraag te stellen over een ingewikkelde juridische casus. Dit zorgde ervoor dat ik mij als stagiaire zeer thuis voelde binnen het kantoor. Ik wil Geelkerken Linskens Advocaten bedanken voor deze leerzame ervaring!

  Lisette van Broekhoven / januari 2018

 • Ik heb mijn juridische vaardigheden naar een hoger level kunnen brengen

  Na het afronden van mijn master Civiel recht heb ik stage gelopen bij Geelkerken Linskens Advocaten. De stage is mij ontzettend goed bevallen. Naast het feit dat ik het naar mijn zin heb gehad, heb ik ook veel geleerd.

  Op mijn eerste stagedag ben ik heel goed ontvangen: ik kreeg een rondleiding en werd voorgesteld aan alle advocaten, waarna ik mijn werkplek kreeg toegewezen. Mijn computer stond nog geen vijf minuten aan en ik kreeg al mijn eerste opdrachten binnen. Dit was spannend, maar ook heel leuk. Ik mocht namelijk gelijk meedraaien, wat me het gevoel gaf dat ik erbij hoorde.

  In mijn stageperiode heb ik allerhande opdrachten mogen verrichten. Zo heb ik jurisprudentie-onderzoek verricht, juridische notities geschreven, een oproepingsbrief opgesteld voor een getuigenverhoor bij de rechtbank, brieven geschreven en ben ik betrokken geweest bij het organiseren van het seminar arbeidsrecht. Daarnaast ben ik veelvuldig aanwezig geweest bij cliëntbesprekingen en heb ik bij een onderhandeling met de wederpartij aan tafel mogen zitten. Ook ben ik meerdere keren mee geweest naar rechtszittingen. De afwisseling van de werkzaamheden heb ik als prettig ervaren. Aangezien de werkzaamheden zo verschillend waren, kreeg ik een goed totaalbeeld van hetgeen Geelkerken Linskens in de praktijk doet en daarnaast een goed totaalbeeld van de advocatuur. Wat betreft persoonlijke ontwikkeling hebben de genoemde werkzaamheden bijgedragen aan mijn vaardigheden. Zo heb ik mijn juridische vaardigheden naar een hoger level kunnen brengen. Dat geldt voor zowel mijn schrijfvaardigheden, mondelinge vaardigheden als onderzoeksvaardigheden.

  Kortom, het was een stageperiode waarin ik veel gezien en geleerd heb en waar ik me op mijn gemak heb gevoeld. Een stage bij Geelkerken Linskens Advocaten kan ik dan ook iedereen aanraden! Geelkerken, bedankt voor deze leerzame en gezellige periode. Wellicht komen we elkaar in de toekomst tegen.

  Youssef Aït Blal / november 2017
  (studentstagiaire bij Geelkerken Linskens Advocaten van 4 september tot en met 27 oktober 2017)

 • De leerstof werd ineens heel 'echt' en er vielen steeds weer allerlei 'kwartjes'

  Afgelopen maanden heb ik met veel plezier stage gelopen bij Geelkerken Linskens Advocaten. Acht weken lang ben ik kantoorbreed ingezet en heb ik van verschillende rechtsgebieden veel mee kunnen krijgen. Mijn dagen waren leuk en divers. De ene dag mocht ik mee naar een zitting bij de Raad van State, de andere dag maakte ik aantekeningen bij de bespreking van een echtscheiding. Ik heb daarnaast veel gewerkt aan notities en jurisprudentie onderzoek. De sfeer op kantoor was fijn, iets waarvan ik tijdens een fulltime stage merkte hoe belangrijk dat wel niet is. Ook was er ruimte voor eigen inbreng en stond iedereen altijd wel klaar voor een praatje.

  Ik heb door deze stage een goed beeld gekregen van de dagelijkse praktijk van de advocatuur. De stof van mijn studie werd ineens heel 'echt', en gedurende mijn stage vielen er steeds weer allerlei 'kwartjes'. Doordat de werkplekken hier lekker open zijn en je bij een advocaat op de kamer zit, krijg je goed mee waar de advocaten mee bezig zijn en is het makkelijk om even bij iemand binnen te lopen.

  Ik heb een fijne en leerzame tijd gehad bij Geelkerken en ik zou de stage zeker aanraden voor studenten die nog niet precies weten welk rechtsgebied ze op willen.

  Anonymus / juli 2017

 • Een studentstage bij Geelkerken Linskens Advocaten? Ik kan het zeker aanbevelen!

  Op de eerste plaats heb ik in acht weken tijd erg veel geleerd, door te mogen werken aan interessante juridische casus. Naast het verrichten van onderzoek en het opstellen van diverse concepten en notities, werd ik ook echt betrokken in de praktijk. Alle advocaten stonden ervoor open me mee te nemen naar de zittingen en besprekingen die volgden.

  Geelkerken Linskens Advocaten is verder een veelzijdig kantoor, met een interessante combinatie van publiek- en privaatrecht. Door die veelzijdigheid krijg je als stagiair de kans binnen een breed scala aan rechtsgebieden actief te zijn. De stage biedt zo een mooi en divers kijkje in de keuken van de advocatuur. Dit heeft mij veel inzichten verschaft in hetgeen ik wil. Ik heb nu helderder voor ogen wat ik ambieer voor de toekomst. Kennis die je tijdens de studie niet snel opdoet.

  Bovenal waren de voorbije acht weken ook erg gezellig. Geelkerken Linskens Advocaten is hecht en laagdrempelig, waardoor de sfeer altijd goed is. Dit alles maakt dat ik terugkijk op een leerzame, leuke periode waarvoor ik iedereen van het kantoor nogmaals hartelijk wil bedanken!

  Bob Arnoldus / mei 2017

 • Het effect op mij was dat ik zin had om naar kantoor te gaan

  Mijn werkervaring is voor mijn leeftijd niet gering. Veel baantjes deed ik niet met het grootste enthousiasme. Meer in de zin van; werk is werk. Maar ik heb ook vaak genoeg meegemaakt dat ik zonder tegenzin naar mijn bijbaantjes ging. Wat ik echter nooit eerder heb meegemaakt, is dat ik zin had om naar kantoor te gaan. Dat is het effect wat Geelkerken Linskens Advocaten op mij had. En ik vond niet alleen de werkzaamheden ontzettend leuk, te weten het onderzoeken van een juridisch vraagstuk, meegaan naar zittingen en besprekingen en het schrijven van notities. Maar ook de advocaten en medewerkers die op kantoor werken zijn ontzettend leuk. Naar mijn idee hebben zij een kwalitatief hoog voorbeeld gegeven, van wat een advocaat zou moeten zijn. Zij beoordelen zaken zo objectief mogelijk en kunnen daarom een realistisch beeld geven van de kansen en risico's. Zoals mij ook geleerd was op de universiteit worden voornamelijk de goede gronden aangevoerd, omdat de minder goede alleen maar zouden kunnen afleiden.

  Ik heb ook bijzonder veel geleerd. Niet alleen van de andere rechtsgebieden dan mijn specialisatie, maar ook van de bijkomende factoren. Hoe het eraan toe kan gaan bij de rechter bijvoorbeeld. Ik heb verschillende soorten rechters mogen meemaken, die ook laten zien hoe divers een zitting kan zijn. Niet alleen de zaak is een component, ook de wederpartij, rechter en natuurlijk cliënt zijn van invloed op de gehele som van de zaak. Daarnaast is een gedegen (voor)onderzoek een ontzettend belangrijke basis voor een goede uitkomst. Ik vond het dan ook bijzonder en geweldig dat ik daar aan bij heb mogen dragen in verschillende zaken. Ik vond het ook het leukst als ik zag dat mijn onderzoek werd gebruikt in brieven of zelfs in de rechtszaal! Het schrikbeeld wat bij sommigen bestaat dat een stagiair alleen maar koffie mag halen, is zeker niet van toepassing op Geelkerken Linskens Advocaten.

  Voor zowel iemand die een juridisch probleem heeft, als voor studenten die een stage of baan overwegen, is Geelkerken Linskens Advocaten zeker een aanrader!

  Claudia Wenker / maart 2017

 • Het werk van een advocaat is ontzettend veelzijdig en interessant!

  Ik ken studiegenoten die tijdens hun studententijd een carrière in de advocatuur als een stip aan de horizon hadden staan. Dat was in mijn geval niet aan de orde. Integendeel, mijn beeld van de advocatuur schurkte aan tegen de tamelijk negatieve stereotypen die – overigens zeer knap en overtuigend – gestalte kregen in de Amerikaanse televisieserie ‘Suits’. In dat verband kwam bij mij het beeld bovendrijven van de hooghartige advocaat die zich, op ‘de ladder naar succes’, in een kille en strikt zakelijke omgeving een weg omhoog probeert te wurmen en daarbij vriend noch vijand spaart. Ik hoor u ongerust denken: maar Geelkerken Linskens Advocaten, is dat zo’n kantoor met zulke advocaten!? Om u niet verder in spanning te laten: nee, Geelkerken Linskens Advocaten is absoluut niet zo’n kantoor.

  De afgelopen twee maanden heb ik bij dit mooie kantoor stage mogen lopen. Met veel enthousiasme ben ik door advocaten van uiteenlopende rechtsgebieden betrokken bij besprekingen, voorbereidingen en zittingen. Ik heb op die manier een volledig beeld gekregen van het werk van een advocaat, zowel binnen de monumentale muren van het kantoor – een voormalige Zeevaartschool – als buiten in de rechtszaal.

  Alle medewerkers en advocaten van Geelkerken Linskens hebben voor een belangrijk gedeelte bijgedragen aan mijn positieve ervaringen. De sfeer binnen het kantoor is namelijk erg goed. Ja, het werk van een advocaat is hoofdzakelijk solistisch. Ja, er wordt door iedereen erg hard gewerkt. Maar dat laat onverlet dat er ook zeker plek is voor gezelligheid, zowel tijdens werktijd als buiten werktijd, bij onder meer lunches en borrels.

  Kortom, ik moet mijn mening over de advocatuur bijstellen. Ik ben erachter gekomen dat het werk van een advocaat ontzettend veelzijdig en interessant is. Sterker nog, ik ben nu van plan om na mijn studie de advocatuur in te gaan. Soms kan een stage een bevestiging vormen van hetgeen je altijd al leuk of interessant leek. Soms kan een stage onverwachts nieuwe inzichten verschaffen. Dat laatste is concluderende op mij van toepassing.

  Geelkerken Linskens Advocaten, dank voor de leuke tijd!

  Jos Pfeifer / januari 2017

 • Een stage bij Geelkerken Linskens Advocaten is een aanrader!

  Acht weken lang heb ik stage gelopen bij Geelkerken Linskens Advocaten en ik heb er geen moment spijt van gehad. De open en gezellige sfeer heeft hier aanzienlijk aan bijgedragen. Het was de ideale manier om kennis te maken met de advocatuur in de praktijk, hetgeen beduidend verschilt met in de collegebanken zitten. Tijdens mijn stage is bij mij bijvoorbeeld het besef doorgedrongen met wat voor verantwoordelijkheid advocaten te maken hebben; het belang van de cliënt ligt volledig in de handen van de advocaten. Deze verantwoordelijkheid hebben zij mij ook meegegeven en daarnaast altijd hulp geboden waar nodig. De inbreng die je vervolgens had in verschillende zaken werd meegenomen, wat voor een aangenaam gevoel van voldoening zorgde en leuk was om te zien.

  Door de weken heen heb ik mogen werken aan notities, besprekingen met cliënten mogen bijwonen en zittingen bij de rechtbank mogen meemaken. Ik heb met verschillende rechtsgebieden kennis mogen maken, die mij veel meer wisten te bekoren dan dat ik van te voren had verwacht, terwijl er ook rekening werd gehouden met mijn voorkeuren. De goede onderlinge samenwerking hielp hier bij. Ook het feit dat ik in het kantoor zat bij een ervaren advocaat was uitermate leerzaam. Op deze manier krijg je namelijk veel mee van de vraagstukken die hen bezig houdt en hoe zij hier mee omgaan.

  Uiteindelijk heb ik veel kunnen leren en ben ik veel te weten gekomen over het vervolg van mij carrière. Ik zou dan ook iedereen aanraden om een studentstage te lopen bij Geelkerken Linskens Advocaten.

  Paul Orij / december 2016

 • Hart voor de zaak en passie voor het vak

  Mijn studentstage bij Geelkerken Linskens Advocaten ging veel sneller voorbij dan gedacht. Acht weken lijkt lang, maar eigenlijk is het ontzettend kort.

  Vanaf het begin tot eind werd ik als stagiair meegenomen in de dagelijkse praktijk. Door het schrijven van notities en het onderzoekswerk dat ik deed, leerde ik veel over de verschillende rechtsgebieden van het kantoor. Mijn onderzoeksvaardigheden en kennis zijn hierdoor ook verbeterd. Verder gaf het meegaan naar zittingen en bespreking de 'finishing touch' tussen theorie en praktijk. Geelkerken Linskens Advocaten is ontzettend gezellig en iedereen werkt hard. Alle kantoorgenoten hebben hart voor de zaak en passie voor het vak. Doordat de onderlinge sfeer zo gezellig is, maakt dit het harde werken leuk. Kortom: mijn tijd op dit kantoor is leerzaam, gezellig en leuk geweest. Ik raad het dan ook aan iedereen aan.

  Norma Haneveld / november 2016