Een stage bij Geelkerken Linskens Advocaten is een aanrader!

Acht weken lang heb ik stage gelopen bij Geelkerken Linskens Advocaten en ik heb er geen moment spijt van gehad. De open en gezellige sfeer heeft hier aanzienlijk aan bijgedragen. Het was de ideale manier om kennis te maken met de advocatuur in de praktijk, hetgeen beduidend verschilt met in de collegebanken zitten. Tijdens mijn stage is bij mij bijvoorbeeld het besef doorgedrongen met wat voor verantwoordelijkheid advocaten te maken hebben; het belang van de cliënt ligt volledig in de handen van de advocaten. Deze verantwoordelijkheid hebben zij mij ook meegegeven en daarnaast altijd hulp geboden waar nodig. De inbreng die je vervolgens had in verschillende zaken werd meegenomen, wat voor een aangenaam gevoel van voldoening zorgde en leuk was om te zien.

Door de weken heen heb ik mogen werken aan notities, besprekingen met cliënten mogen bijwonen en zittingen bij de rechtbank mogen meemaken. Ik heb met verschillende rechtsgebieden kennis mogen maken, die mij veel meer wisten te bekoren dan dat ik van te voren had verwacht, terwijl er ook rekening werd gehouden met mijn voorkeuren. De goede onderlinge samenwerking hielp hier bij. Ook het feit dat ik in het kantoor zat bij een ervaren advocaat was uitermate leerzaam. Op deze manier krijg je namelijk veel mee van de vraagstukken die hen bezig houdt en hoe zij hier mee omgaan.

Uiteindelijk heb ik veel kunnen leren en ben ik veel te weten gekomen over het vervolg van mij carrière. Ik zou dan ook iedereen aanraden om een studentstage te lopen bij Geelkerken Linskens Advocaten.

Paul Orij / december 2016