Het effect op mij was dat ik zin had om naar kantoor te gaan

Mijn werkervaring is voor mijn leeftijd niet gering. Veel baantjes deed ik niet met het grootste enthousiasme. Meer in de zin van; werk is werk. Maar ik heb ook vaak genoeg meegemaakt dat ik zonder tegenzin naar mijn bijbaantjes ging. Wat ik echter nooit eerder heb meegemaakt, is dat ik zin had om naar kantoor te gaan. Dat is het effect wat Geelkerken Linskens Advocaten op mij had. En ik vond niet alleen de werkzaamheden ontzettend leuk, te weten het onderzoeken van een juridisch vraagstuk, meegaan naar zittingen en besprekingen en het schrijven van notities. Maar ook de advocaten en medewerkers die op kantoor werken zijn ontzettend leuk. Naar mijn idee hebben zij een kwalitatief hoog voorbeeld gegeven, van wat een advocaat zou moeten zijn. Zij beoordelen zaken zo objectief mogelijk en kunnen daarom een realistisch beeld geven van de kansen en risico's. Zoals mij ook geleerd was op de universiteit worden voornamelijk de goede gronden aangevoerd, omdat de minder goede alleen maar zouden kunnen afleiden.

Ik heb ook bijzonder veel geleerd. Niet alleen van de andere rechtsgebieden dan mijn specialisatie, maar ook van de bijkomende factoren. Hoe het eraan toe kan gaan bij de rechter bijvoorbeeld. Ik heb verschillende soorten rechters mogen meemaken, die ook laten zien hoe divers een zitting kan zijn. Niet alleen de zaak is een component, ook de wederpartij, rechter en natuurlijk cliënt zijn van invloed op de gehele som van de zaak. Daarnaast is een gedegen (voor)onderzoek een ontzettend belangrijke basis voor een goede uitkomst. Ik vond het dan ook bijzonder en geweldig dat ik daar aan bij heb mogen dragen in verschillende zaken. Ik vond het ook het leukst als ik zag dat mijn onderzoek werd gebruikt in brieven of zelfs in de rechtszaal! Het schrikbeeld wat bij sommigen bestaat dat een stagiair alleen maar koffie mag halen, is zeker niet van toepassing op Geelkerken Linskens Advocaten.

Voor zowel iemand die een juridisch probleem heeft, als voor studenten die een stage of baan overwegen, is Geelkerken Linskens Advocaten zeker een aanrader!

Claudia Wenker / maart 2017