De leerstof werd ineens heel 'echt' en er vielen steeds weer allerlei 'kwartjes'

Afgelopen maanden heb ik met veel plezier stage gelopen bij Geelkerken Linskens Advocaten. Acht weken lang ben ik kantoorbreed ingezet en heb ik van verschillende rechtsgebieden veel mee kunnen krijgen. Mijn dagen waren leuk en divers. De ene dag mocht ik mee naar een zitting bij de Raad van State, de andere dag maakte ik aantekeningen bij de bespreking van een echtscheiding. Ik heb daarnaast veel gewerkt aan notities en jurisprudentie onderzoek. De sfeer op kantoor was fijn, iets waarvan ik tijdens een fulltime stage merkte hoe belangrijk dat wel niet is. Ook was er ruimte voor eigen inbreng en stond iedereen altijd wel klaar voor een praatje.

Ik heb door deze stage een goed beeld gekregen van de dagelijkse praktijk van de advocatuur. De stof van mijn studie werd ineens heel 'echt', en gedurende mijn stage vielen er steeds weer allerlei 'kwartjes'. Doordat de werkplekken hier lekker open zijn en je bij een advocaat op de kamer zit, krijg je goed mee waar de advocaten mee bezig zijn en is het makkelijk om even bij iemand binnen te lopen.

Ik heb een fijne en leerzame tijd gehad bij Geelkerken en ik zou de stage zeker aanraden voor studenten die nog niet precies weten welk rechtsgebied ze op willen.

Anonymus / juli 2017