Ik heb mijn juridische vaardigheden naar een hoger level kunnen brengen

Na het afronden van mijn master Civiel recht heb ik stage gelopen bij Geelkerken Linskens Advocaten. De stage is mij ontzettend goed bevallen. Naast het feit dat ik het naar mijn zin heb gehad, heb ik ook veel geleerd.

Op mijn eerste stagedag ben ik heel goed ontvangen: ik kreeg een rondleiding en werd voorgesteld aan alle advocaten, waarna ik mijn werkplek kreeg toegewezen. Mijn computer stond nog geen vijf minuten aan en ik kreeg al mijn eerste opdrachten binnen. Dit was spannend, maar ook heel leuk. Ik mocht namelijk gelijk meedraaien, wat me het gevoel gaf dat ik erbij hoorde.

In mijn stageperiode heb ik allerhande opdrachten mogen verrichten. Zo heb ik jurisprudentie-onderzoek verricht, juridische notities geschreven, een oproepingsbrief opgesteld voor een getuigenverhoor bij de rechtbank, brieven geschreven en ben ik betrokken geweest bij het organiseren van het seminar arbeidsrecht. Daarnaast ben ik veelvuldig aanwezig geweest bij cliëntbesprekingen en heb ik bij een onderhandeling met de wederpartij aan tafel mogen zitten. Ook ben ik meerdere keren mee geweest naar rechtszittingen. De afwisseling van de werkzaamheden heb ik als prettig ervaren. Aangezien de werkzaamheden zo verschillend waren, kreeg ik een goed totaalbeeld van hetgeen Geelkerken Linskens in de praktijk doet en daarnaast een goed totaalbeeld van de advocatuur. Wat betreft persoonlijke ontwikkeling hebben de genoemde werkzaamheden bijgedragen aan mijn vaardigheden. Zo heb ik mijn juridische vaardigheden naar een hoger level kunnen brengen. Dat geldt voor zowel mijn schrijfvaardigheden, mondelinge vaardigheden als onderzoeksvaardigheden.

Kortom, het was een stageperiode waarin ik veel gezien en geleerd heb en waar ik me op mijn gemak heb gevoeld. Een stage bij Geelkerken Linskens Advocaten kan ik dan ook iedereen aanraden! Geelkerken, bedankt voor deze leerzame en gezellige periode. Wellicht komen we elkaar in de toekomst tegen.

Youssef Aït Blal / november 2017
(studentstagiaire bij Geelkerken Linskens Advocaten van 4 september tot en met 27 oktober 2017)