Warm ontvangen en iedereen wist van mijn komst

Nog voor het afronden van mijn master Arbeidsrecht heb ik stage gelopen bij Geelkerken Linskens Advocaten. Deze stage is mij bijzonder goed bevallen. Behalve dat het een hele gezellige periode was, waren het ook acht weken waarin ik veel heb mogen leren.

Ik werd op de eerste dag heel warm ontvangen met een rondleiding door het kantoor. Zowel alle advocaten als de secretaresses wisten van mijn komst en waren al op de hoogte van mijn naam. Vanaf het eerste moment werd ik betrokken bij opdrachten en lopende zaken. Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het doen van jurisprudentie-onderzoek, het schrijven van notities en het opstellen van brieven. Daarnaast heb ik talloze keren cli√ęntbesprekingen bijgewoond, mocht ik regelmatig mee naar de rechtbank en heb ik meegeholpen aan het seminar Arbeidsrecht. Deze veelzijdigheid zorgde ervoor dat ik een goed beeld kreeg van Geelkerken Linskens Advocaten, maar ook van de advocatuur in zijn algemeenheid. Ondanks dat de stage kantoorbreed is, krijg je met een assertieve houding opdrachten in het rechtsgebied van jou voorkeur. Tussen de opdrachten door was er ook zeker gelegenheid om de advocaten beter te leren kennen, bijvoorbeeld door middel van lunches buiten de deur of een boottochtje over de Leidse grachten.

Kortom, een stage bij Geelkerken Linskens Advocaten is naast ontzettend leerzaam ook heel gezellig en iedereen aan te raden. Hartelijk dank voor deze leuke periode!

Eline Verweij / november 2018