Seminar aanbestedingsrecht en staatssteun bij gebiedsontwikkeling27 november 2012

Op dinsdag 27 november jl. heeft de sectie overheid van ons kantoor wederom een seminar georganiseerd voor onze overheidsrelaties. Dit keer werd het seminar gehouden in het sfeervolle Paviljoen van het Museum van Volkenkunde in Leiden.

Traditiegetrouw werden verschillende juridische actualiteiten die voor overheden van belang zijn behandeld. De deelnemers werden in een vogelvlucht meegenomen door de actualiteiten, huidige en toekomstige regelgeving op het gebied van het aanbestedingsrecht en het staatsteunrecht bij gebiedsontwikkeling.

Niek Hoogwout heeft uitvoerig de recente rechtspraak en regelgeving over aanbestedingen besproken, waarna Willemijn Lever is ingegaan op alle juridische aspecten van staatssteun bij gebiedsontwikkeling. Beiden gaven ook nog diverse tips om problemen te voorkomen.

Aanbestedingsrecht en staatssteunrecht zijn meer dan ooit actueel. Eind 2011 heeft de Europese Commissie een heel nieuw pakket aan regelingen over Staatssteun vastgesteld, in 2012 is de nieuwe Wet Markt en Overheid in werking getreden, in 2013 zal de nieuwe Aanbestedingswet in werking getreden en in 2014 worden nieuwe Europese Richtlijnen over Aanbestedingen verwacht. Bovendien blijft de rechtspraak vragen oproepen.

Na afloop van het seminar was er een borrel op kantoor waar nog geruime tijd werd nagepraat met de inleiders over alle tips en trucs om een zo perfect mogelijke gebiedsontwikkeling te krijgen en aanbestedings- en staatssteunproblemen kunnen worden voorkomen.

De sectie overheid kijkt met plezier terug op een geslaagde middag. Heeft u vragen over aanbestedingsrecht en/of staatssteun? Neemt u dan gerust vrijblijvend contact op met Niek Hoogwout (n.hoogwout@gl-advocaten.nl) of Willemijn Lever (w.lever@gl-advocaten.nl).

Deel deze pagina:

Contactpersoon