Drie nieuwe Europese richtlijnen aanbesteden16 januari 2014

Het Europees Parlement heeft op 14 januari 2014 ingestemd met twee nieuwe richtlijnen voor overheidsopdrachten ter vervanging/aanpassing van de bestaande richtlijnen voor, respectievelijk, de klassieke overheid (2004/18/EG) en de speciale sectoren (2004/17/EG). Daarnaast heeft het Europees Parlement ingestemd met een nieuwe richtlijn voor concessies voor overheidsopdrachten.

Doel van de nieuwe richtlijnen is om de bestaande regelgeving te vereenvoudigen, overheden meer flexibiliteit te bieden en marktpartijen meer zekerheid. De regering heeft twee jaar de tijd om de nieuwe richtlijnen te implementeren in de Nederlandse wet. Wij houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Heeft u vragen over dit bericht of over andere juridische onderwerpen? Bel/mail gerust!

Deel deze pagina:

Contactpersoon