Geslaagd bezoek Res Publica28 maart 2014

Donderdag 27 maart heeft het dispuut van alle masterstudenten Staats- en Bestuursrecht van de universiteit Leiden (Res Publica) een bezoek gebracht aan ons kantoor te Leiden.

Linda Dijkstra en Coline Norde hebben ons kantoor aan hen voorgesteld en vragen beantwoord over het werk als advocaat. Daarnaast hebben zij de studenten een inhoudelijk voorproefje gegeven op het door hen vanaf april te volgen vak Omgevingsrecht. Aan de hand van praktijkvoorbeelden kwamen het belanghebbendenbegrip, het relativiteitsvereiste, de van rechtswege verleende omgevingsvergunning en de aandachtspunten bij de finale geschilbeslechting aan de orde. Voorts is aandacht besteed aan de wisselwerking met het privaatrecht, waaronder de (evidente) privaatrechtelijke belemmering en de formele rechtskracht.

Het was een geslaagde, interactieve, bijeenkomst.

Deel deze pagina:

Contactpersoon