Geslaagd seminar Wonen en Zorg6 december 2014

Sinds 1 januari 2013 is de scheiding van wonen en zorg een feit. Er is niet langer sprake van verzorging en huisvesting in één pakket. Voor onder meer zorginstellingen en woningcorporaties heeft dit grote gevolgen. Zij hebben te maken met aparte overeenkomsten, een huurovereenkomst en een zorgovereenkomst. Wij ervaren in de praktijk dat geworsteld wordt met deze ontwikkeling.

Veelvoorkomende vragen zijn:

  • Is de koppeling tussen wonen en zorg toegestaan?
  • Geniet de bewoner huurbescherming?
  • Wat zijn de gevolgen voor de huurprijs?
  • En wat zijn de gevolgen voor lopende huurcontracten?

Deze en andere vragen hebben Linda Dijkstra-Devillers en Willemijn Lever behandeld tijdens het seminar Wonen en Zorg dat op 2 december 2014 heeft plaatsgevonden. Aan de hand van een casus heeft Linda de aanwezigen meegenomen in de kwalificatieproblematiek en vervolgens heeft Willemijn de koppeling tussen wonen en zorg besproken en de in dat kader opkomende vragen. Er werden veel tips voor de praktijk uitgedeeld. Het was een bijzonder interessante en interactieve bijeenkomst waarop met veel genoegen kan worden teruggekeken.

Heeft u het seminar gemist? Dan kunt u de sheets bij ons opvragen (w.lever@gl-advocaten of l.dijkstra@gl-advocaten.nl).

Heeft u vragen op dit gebied, dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact opnemen met Willemijn (Leiden) of Linda (Den Haag).

Deel deze pagina: