Afschaffing VAR per 1 mei 20163 februari 2016

Gisteren heeft een ruime meerderheid van de Eerste Kamer ingestemd met de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA). De Wet DBA regelt de opvolger van de Verklaring arbeidsrelatie (VAR). De VAR zal vervangen worden door modelovereenkomsten. De Belastingdienst stelt deze modelovereenkomsten op of beoordeelt overeenkomsten om vast te stellen dat er geen sprake is van een dienstbetrekking.

Meer informatie leest u in het artikel "Hoe stapt u over van VAR naar Deregulering beoordeling arbeidsrelatie" van kantoorgenoot Kim Diepstraten. De ingangsdatum wordt één maand uitgesteld van 1 april 2016 naar 1 mei 2016.

Heeft u vragen over wat de overgang van de VAR naar modelovereenkomsten voor u betekent? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

 

 

Deel deze pagina:

Contactpersoon