Afstorting pensioen in eigen beheer door vestiging hypotheek2 november 2016

Het door een ondernemer in eigen beheer opgebouwde pensioen is al tijden een heet hangijzer bij scheiding en een actueel onderwerp. Het hof in Leeuwarden heeft daar recent het volgende aan toegevoegd. In het kader van een scheiding kwam uiteraard het pensioen in eigen beheer ter sprake. De vrouw verzocht om haar deel van het pensioen veilig te stellen bij een externe verzekeraar dan wel dat haar ex-partner zekerheid moest stellen voor dat pensioen. De man heeft in deze zaak volgens het hof niet genoeg gedaan om duidelijk te maken dat hij geen geld kan vrijmaken om het deel van het pensioen van zijn ex-vrouw veilig te stellen. Een van de opties die besproken is, is dat de ondernemer een tweede hypotheek vestigt op onroerend goed. Het hof heeft uiteindelijk beslist dat de man binnen 4 maanden na de uitspraak het deel van de vrouw van het opgebouwde pensioen in de onderneming moet overdragen aan een verzekeraar en als hij dat niet binnen 4 maanden doet, dan moet hij een hypotheek vestigen ten gunste van de vrouw.

Wilt u meer weten over pensioenen bij scheiding, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Deel deze pagina:

Contactpersoon