Jaarlijkse verhoging alimentatie7 november 2017

Op grond van de wet wordt de alimentatie elk jaar verhoogd met de ‘wettelijke indexering’. De verhoging per 1 januari 2018 is vastgesteld op 1,5%.

Ons advies: kijk in de uitspraak van rechtbank, in het convenant of in het ouderschapsplan of de jaarlijkse verhoging niet is uitgesloten. Is de wettelijke indexering uitgesloten (voor één jaar of voor altijd) dan vindt er geen verhoging plaats. Is de verhoging niet uitgesloten en moet u alimentatie betalen? Vergeet dan niet het huidige bedrag vanaf 1 januari met 1,5% te verhogen. Ontvangt u alimentatie? Controleer dan of de betaling in januari is verhoogd met 1,5%.

Heeft u vragen over alimentatie of over een andere onderwerp dat met scheidingen te maken heeft, neem dan gerust contact op met Maya Perfors, Kim Diepstraten of Sylvia Raphael. Zij staan u graag te woord.

Deel deze pagina:

Contactpersoon