Algemene voorwaarden

Onverwacht struikelblok of gedegen hulpmiddel? Algemene voorwaarden krijgen lang niet altijd de aandacht die ze verdienen. Een onoplettende ondernemer kan plots de nadelige voorwaarden van de tegenpartij op zijn weg vinden. Dat is niet nodig, want met de juiste voorbereiding zijn de eigen voorwaarden een sterk middel tegen allerhande juridische kwalen.

Algemene voorwaarden vormen de 'spelregels' bij een overeenkomst. Alles wat geen zogenoemd kernbeding van de overeenkomst is (denk aan prijs, hoeveelheid, etc.) kan in algemene voorwaarden worden vastgelegd. Een aantal zaken zijn van belang: stem uw algemene voorwaarden af op de gebruiker. Een ondernemer als contractspartij verdient andere algemene voorwaarden dan een particulier. Denk aan de zwarte en grijze lijst als u met particulieren contracteert. En zorg dat u uw algemene voorwaarden op kenbare wijze aan uw contractspartij ter hand stelt. Zo kunt u zich verzekeren van geldige algemene voorwaarden.

Wij schrijven de bepalingen van uw algemene voorwaarden en kijken aar uw gehele werkwijze, inclusief uw offertes, contracten en opdrachtbevestigingen. Zo maken we een oplossing op maat.

Nieuwsberichten