Huurrecht

Geelkerken Linskens Advocaten uit Leiden & Den Haag is gespecialiseerd in het huurrecht. Het huurrecht woonruimte en (winkel)bedrijfsruimte kent tal van dwingende wetsbepalingen. Zo is ontbinding en ontruiming aan voorwaarden gebonden, is de huurder beschermd tegen willekeurige opzegging van de huurovereenkomst en is aanpassing van de huurprijs aan regels onderworpen.

Maar komt de huurder zijn verplichtingen niet na, heeft u het verhuurde dringend nodig voor eigen gebruik of is het toe aan renovatie, dan biedt de wet de verhuurder diverse mogelijkheden.

Een huurrecht advocaat van Geelkerken Linkskens Advocaten begeleidt en adviseert verhuurders en huurders bij het opstellen en beoordelen van huurovereenkomsten en in geschillen over onderhoud, de huurprijs of huurbeëindiging.

Het huurrecht is een dynamisch rechtsgebied dat zich kenmerkt door toepassing van dwingendrechtelijke regels enerzijds en contractvrijheid anderzijds. Het beoefenen van huurrecht is een aparte tak van sport binnen het vastgoedrecht.

Linda Dijkstra denkt graag met u mee en heeft onlangs de meest voorkomende basisvragen over het huurrecht in het algemeen en het huurrecht bedrijfsruimte voor u op een rijtje gezet.

De  informatieve whitepaper over "huurrecht bedrijfsruimte" vindt u hier.

Nieuwsberichten